Ammennettavaa ympäri vuoden

Kaukana pohjoisessa nukut revontulten alla

Nukut sitten mieluiten peiton alla tai tähtitaivas kattonasi, Karigasniemellä on tarjolla monipuolinen majoitusvalikoima., halusitpa sitten nauttia hiljaisuudesta luonnon keskellä tai iltariennoista palveluiden parissa. Alueelta löytyy  lomamökkien sekä hotellimajoituksen lisäksi erämaakämppä.

 Jokaiselle päivälle löydät varmasti jotain uutta ja mieltä avartavaa tekemistä. Järjestämme opastettuja aktiviteetteja sekä vuokraamme varusteita.

UUTUUS Liukulumikenkävarusteet (karvapohjasukset) 40€/vrk.

Moottorikelkkailuvarusteet 50€/vrk. Pelkkä haalari 30€/vrk. Lumikenkäilyvarusteet 30€/vrk.

Meillä on myös kontakti moottorikelkan vuokraukseen. Rikkoutuneet varusteet joudutaan maksamaan.

*Korona rajoitukset ! otettava huomioon

Patikointiretki Sulaojan lähteelle

Patikointia luontopolulla Suomen suurimman lähteen äärellä. Sulaoja on saamelaisten pyhänä pitämä paikka sekä Kevon vaellusreitin lähtöpiste.

Lue lisää

*Vierailu Karasjoella ja Sápmi Parkissa

Päiväretki lähimpään suurempaan taajamaan ja tutustumaan saamelaiseen kulttuuriin. Karasjoki sijaitsee Norjassa, 18 km Karigasniemen kylästä.

Lue lisää

Pyöräily

Karigasniemi tarjoaa valikoiman teitä, uskomattomia maisemia ja kohteita retkipyöräilijöille. Todellisille virtuooseille tunturireitit tarjoavat haasteita ja jylhiä maisemia.

Lue lisää

Poromiehen päivä

Poromiehen päivän aikana pääset tutustumaan paikallisten poromiesten arkeen, ruokkimaan poroja ja liikkumaan lähiluonnossa.

Lue lisää

 

*Päiväretki Nordkappiin

Matkalla maailman pohjoisimpaan autotien päässä olevaan paikkaan, Nordkappiin, ihaillaan jylhiä meri- ja vuoristomaisemia ja tutustutaan matkan varrella oleviin nähtävyyksiin ja museoihin.

Lue lisää

 

 

Pilkkireissu

Lähde koettamaan pilkkionneasi Pasijärvelle tai Luomusjärvelle! Matkaamme tuntureiden keskellä olevalle rauhalliselle järvelle autolla tai moottorikelkan reen kyydissä.

Lue lisää

 

 

 

Retki erämaassa

Hotel Guossi tarjoaa teille täydellisen piilopaikan erämaan rauhassa. Lähde kahden yön  mökkiretkelle Utsjoen tuntureille!

Lue lisää

 

 

Kalastus

Hotel Guossista voit vuokrata veneen ja moottorin perinteiseen lohenkalastukseen eli lohensoutuun. Inarijoki sopii erinomaisesti myös erähenkiseen perhokalastukseen. Perhokalastajalla on käytettävissään Suomen ja Norjan puoleiset rannat. Kalastuksenhoitomaksut tulee tällöin suorittaa sekä Suomeen että Norjaan (fiskeravgift).

Lue lisää

Retkeily

Paistunturin ja Muotkatunturin erämaa-alueet Karigasniemen itäpuolella tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia retkeilyyn.

Lue lisää

 

 

 

 

Metsästys

Utsjoen tunturiylängöt ovat erityisesti kanakoiralla metsästävien suosiossa. Metsästystä rajoittaa riistakanta, joka vaihtelee vuosittain. Utsjoen lupa-alueilla 1601–1604 voit metsästää metsästysaikojen puitteissa riekkoa, jänistä, pienpetoja sekä vesilintuja.

Lue lisää

 

*Päiväretket Vardøssa

Vietä päivä tutustuen Jäämeren rannikkoon Vardøssa, Norjassa. Ajomatkaa tulee noin 300 km Karigasniemestä pohjoiseen.

Lue lisää

 

 

* Kalastusretki Mortensnesiin

Päivän kalastusretki Varanginvuonon meri- ja vuorimaisemissa Norjassa.

Lue lisää

Päiväretki Dalvadaksessa

Päiväretki Tenojoen ja Nuvvus-Aliggaan kauneimmissa maisemissa, noin 50 km Karigasniemen kylästä.

Lue lisää

Revontuliretki

Tällä retkellä lähdemme Tenojoelle kävelylle katselemaan revontulia.

Lue lisää

 

 

*Päiväretki Lakselviin

Automatkalla Lakselviin ihailemme jylhiä meri- ja vuoristomaisemia ja tutustumme matkan varrella oleviin nähtävyyksiin, museoihin ja kahviloihin niiden aukioloaikojen puitteissa.

Lue lisää

 

 

 

*Huskyajelu

Tällä retkellä vierailet ensin huskytilalla ja pääset huskyvaljakon rekikyytiin, jonka jälkeen on aika tutustua kylän keskustaan.

Lue lisää

 

 

Lumikenkäretki sulaojan lähteelle

Lähde kolmen tunnin retkelle ihailemaan pienen järvem kokoista Sulaojan lähdettä. Lähde on virtaaman mukaan Suomen suurin ja läpi talven sulana pysyessään se on mystisen kaunis.

Lue lisää

 

 

Hiihto- ja pilkkireissu Rohtolompoloon

Tällä retkellä ajamme autolla kaunista Tenontietä alas Dalvadaksen kylään, josta jatkamme matkaa hiihtäen Niilijokilaaksoa pitkin erämaakämpälle.

Lue lisää

Moottorikelkkailu

Karigasniemi tarjoaa talvisin upeita moottorikelkkailuelämyksiä huimia hetkiä kaipaaville. Inarista tuleva reitti haarautuu Karigasniemeen Kielajoella Karigasniemi–Kaamanen-tien puolivälissä. Ura pohjoiseen vie Kaldoaivin erämaan kautta Utsjoelle ja Nuorgamiin. Karigasniemestä voit siirtyä myös Norjan moottorikelkkaurille. Karasjoen kunnan reitit kulkevat rajajoessa (Inarijoessa), josta lähimmät urat erkanevat Karasjokea ja Iskurasjokea pitkin aina Jäämerelle asti.

Lue lisää

*Norjan kohteet

Karigasniemeltä voit matkustaa Porsangin vuonolle ja Nordkappiin nauttimaan korkeana kohoavista kiviseinistä ja pohjoistuulesta. Päiväretkikohteeksi suosittelemme lähintä Norjan puoleista taajamaa, Karasjokea, jonne on matkaa vain 18 kilometriä.

Lue lisää