Ammennettavaa ympäri vuoden

Euroopan parhaat Atlantin lohen kalastusalueet, Utsjoen tunturiylängöt ja erämaan rauha vetävät matkailijoita puoleensa Utsjoen Karigasniemen kylään. Jokaiselle päivälle löydät varmasti jotain uutta ja mieltä avartavaa tekemistä.

Norjankohteet ala.jpg

Norjan kohteet

Karigasniemeltä voit matkustaa Porsangin vuonolle ja Nordkappiin nauttimaan korkeana kohoavista kiviseinistä ja pohjoistuulesta. Päiväretkikohteeksi suosittelemme lähintä Norjan puoleista taajamaa, Karasjokea, jonne on matkaa vain 18 kilometriä.

Karasjoella sijaitsee Norjan saamelaiskäräjien keskuspaikka, Sámediggi, sekä Finnmarkin alueen vanhin puukirkko, vuonna 1807 rakennettu Karasjoen vanha kirkko. Kirkko on ainoa toisesta maailmansodasta selvinnyt rakennus kunnassa.

Yksi Karasjoen suosituimmista vierailukohteista on saamelaiskulttuuria ja historiaa esittelevä Sápmi Park. Puiston pihassa voit tutustua perinteiseen kesä- ja talviasumukseen, kesällä voit osallistua muun muassa porojen ruokintaan ja kokeilla suopunginheittoa. Sisällä pääset tutustumaan saamelaiskäsitöihin (duodji), hopeasepän töihin ja lasinpuhalluksen saloihin. Lisätietoja ja päivittäisen ohjelman kesäkaudelle löydät Sápmi Parkin sivuilta www.visitsapmi.no.

Karasjoella sijaitsee myös Saamen nykytaiteen keskus, Sámi Dáiddaguovddáš, jossa on oma museokauppa.