Ammennettavaa ympäri vuoden

Euroopan parhaat Atlantin lohen kalastusalueet, Utsjoen tunturiylängöt ja erämaan rauha vetävät matkailijoita puoleensa Utsjoen Karigasniemen kylään. Jokaiselle päivälle löydät varmasti jotain uutta ja mieltä avartavaa tekemistä.

Retkeily ala.jpg

Retkeily

Paistunturin ja Muotkatunturin erämaa-alueet Karigasniemen itäpuolella tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia retkeilyyn.

Paistunturin erämaan halkaiseva Kevon luonnonpuisto on pääosin loivapiirteistä tunturikoivikkoa tai -kangasta, mutta siellä voit kokea myös Lapin luonnon jylhimmillään. Puiston läpi virtaa vähävetinen Kevojoki, jonka rotkolaakso on yksi maamme mahtavimmista geologisista muodostumista. Laakson jyrkät seinämät ovat paikoin yli 150 metriä korkeat.

Kevon 63 kilometriä pitkä retkeilyreitti kulkee luonnonpuiston halki rotkoaluetta pitkin Siulaojalta Kenesjärvelle. Polku kulkee välillä kanjonin pohjalla, välillä ylhäällä ylängöllä. Kanjonissa virtaava Kevojoki ylitetään kahlaamalla kolme kertaa. Utsjoki–Kevo-reiteillä on yhteensä vuosittain yli 16 000 kävijää. Kysy meiltä vinkkejä myös lyhyemmille päiväretkille lähivirkistysalueilla!

Lisää vinkkejä luonto- ja kulttuurimatkailuun Tenojoen tunturilaaksossa löydät Utsjoen kunnan matkailu- ja vapaa-ajan sivustolta www.saamivillage.fi.